geloof-jongeren1

Geloof in jongeren

Geloven in de toekomst, is geloven in de komende generatie(s). Dat is niet zo simpel omdat elke generatie met zijn eigen middelen en visie antwoorden probeert te geven op de vragen van zijn tijd. Wij ouderen begrijpen dan vaak niet met welke bril de jongeren hun tijd bekijken en wij doen ook niet graag afstand van de bril waarmee wij onze tijd hebben leren bekijken.
Willen we echter hoopvol de fakkel aan de volgende generatie overdragen, positief ons leven voltooien, zullen we op een hoopvolle manier naar de komende generaties moeten kijken, hun kracht en mogelijkheden zien en hen erin bevestigen. Niet alleen dat zij goede keuzes willen maken, maar ook dat zij goede keuzes kunnen maken. Niet alleen dat zij scherp inzicht hebben in de factoren die hun tijdscultuur bepalen, maar ook dat zij op zoek zullen gaan naar de
middelen om deze te beïnvloeden. (…)

Persoonlijk zie ik twee kenmerken die de jonge generatie christenen zal laten zien. Ten eerste zullen ze de genade van God ruimhartiger ten toon spreiden dan wij ooit hebben durven dromen en ten tweede zullen ze leiders zijn en dat van godswege doen met een autoriteit die niet eigen is aan henzelf en die ons verbaasd zal doen staan. Bovendien zullen zij niet gehinderd worden door grenzen van onze kerken, dogma’s en onnodige identiteiten.

Lees het volledige artikel geschreven door Gerrit Houtman, dat verscheen in Bethesda Magazine:

Deel dit artikel