corona-het-komt-goed

Eerste hulp bij angst

We leven in een bizarre tijd. Door corona is ons leven volledig op de kop gezet op heel veel fronten.  We zijn allemaal anders en we gaan allemaal anders met deze situatie om. Maar ik denk dat het voor velen herkenbaar is dat deze situatie ons angstig maakt.

Angst is een nare emotie

We lopen er liever van weg. Als ik naar mezelf kijk in de afgelopen weken, ben ik heel hard gaan lopen voor dat gevoel. Door te relativeren, door te zeggen het is maar een griepje. Dat bleek slechts heel even te werken, aangezien ik door mijn eigen werk en dat van mijn man (arts in een ziekenhuis) al snel met de realiteit werd geconfronteerd.

Mijn angsten bezweren

Vervolgens ging ik over op het bijna dwangmatig verzamelen van informatie, om mijn angsten te bezweren. Toen dat niet hielp heb ik geprobeerd mijzelf zoveel mogelijk bezig te houden, met als gevolg dat ik bijna niet meer kon ontspannen. 

Angst onder ogen zien

Voor het schrijven van dit artikel, heb ik mezelf dan ook uitgedaagd, om het maar eens onder ogen te zien, en ANGST als onderwerp te kiezen. Ik ging lezen in de boeken die ik ken over dit onderwerp.

En ik moest in de spiegel kijken

Wat het me heeft opgeleverd, deel ik graag in dit artikel. 

Marike Schoneveld-Vliek verhuisde in 2006 met haar man van Nederland naar België. Samen hebben ze twee kinderen. In het dagelijks leven is Marike consultant in de gezondheidszorg, en verzorgt ze coachingsgesprekken bij Bethesda.

Deel dit artikel